نفیسی

روزنوشته های احمد نفیسی

نفیسی

روزنوشته های احمد نفیسی

خداوند با مردم است

در سال 1987 زین العابدین بن علی، جیب بورقیبه رئیس جمهور وقت را به دلیل عجز و ناتوانی از انجام مسئولیت اجرائی و سیاسی از کار برکنار کرد تا خود خلیفه و جانشینش شود. در سال 1989 زین العابدین در انتخابات پیروز شد و در سال 1992 فعالیت حزب نهضت اسلامی را ممنوع اعلام کرد. بار دیگر در سال 1994 وی پیروز میدان انتخابات شد و در سال 1995 با اتحادیه اروپا قرارداد مشارکت و مبادله آزاد را بست . وی در سال 1999 باردیگر با 99.44 درصد آراء در انتخابات طراحی شده رئیس جمهور شد . در 2008 دستور سرکوب تظاهرات مردم علیه بیکاری و فساد را صادر کرد.
گرسنگی و بیکاری و دیکتاتوری و استبداد مردم تونس را به ستوه آورده بود. در 17 سپتامبر یعنی یک ماه قبل  زمانیکه پلیس با ضرب و جرح گاری دستفروشی به نام محمد بوعزیزی را از او گرفت ،وی خود را در مقابل استانداری استان سیدی بوزید در جنوب تونس آتش زد . واکنش او مانند قطره ی آبی بودکه بشکه را سرریز کرد . حالا مردم در پایتخت در قلب تونس در خیابان حبیب بورقیبه در مقابل وزارت کشور  دست به اجتماع مسالمت آمیز علیه ستم و استبداد زده بودند.
آشکار بود که اسلحه ی پلیس و تدابیر نیروهای امنیتی و اطلاعاتی نمی تواند به مسئله خاتمه دهد. به یکباره آنچه نباید می شد صورت گرفت، تظاهرات مسالمت آمیز مردم به درگیری خونین کشیده شد، ابتداء چهار کشته و چند ین زخمی بود . وکلا، معلمین و اعضای سندیکاها رهبری مردم را بر عهده داشتند، بر تعداد کشته ها افزوده شد بین 13 تا 17 نفر حتی سخن از 85 کشته نیز بود . مردم خیابان را ترک نکردند حالا تظاهر کنندگان خواهان عزل زین العابدین بودند که به زین الحاربین تبدیل شده بود و به چیزی کمتر از آن راضی نبودند. 28 روز زمانی بود که« زین العابدین » به « زین الحاربین» تبدیل شود . حکومت نظامی اعلام شد ،بعضی از دولتمردان از کاربرکنار شدند، وعده ی انتخابات آزاد داده شد ولی همه اینها نوشداروی بعد از مرگ سهراب بود . صدای مردم دیر شنیده شد و بار دیگر دیکتاتور و مستبدی در تور سنت الهی « امهال و استدراج» اسیر و صید مردم شد، زیرا خداوند در کمین متکبرین و مستبدین است و هیچ کس یارای مقابله با سنت های الهی ندارد .زین الحاربین که خود را کاندیدای ریاست جمهوری سال 2014 کرده بود اطرافیان خود را تنها گذاشت و از کشور فرار کرد . مردم از طریق خبرگزاری فرانس پرس شنیدند که سخنگوی دولت مالت اعلام کرده است: هواپیمای بن علی عصر جمعه قبل از ساعت 19:00 به وقت گرینویج از فضای مالت به سمت شمال در حرکت بوده است.
اولین رئیس جمهوری عربی با انتفاضه ی مردمی ساقط شد و اولین انقلاب مردمی عربی در قرن 21 شکل گرفت جنبشی که می تواند الگوئی برای مردم سرزمینهای عربی باشد.
حالا سالم بوعزیزی برادر محمدبو عزیزی اعلام کرده است : خدا را شکر می کنم که حق برادرم که نظام و سلطه ی دیکتاتور او را کشته آشکار شده است و خون او هدر نرفته است .چه خون با برکتی بوده خون این جوان ترک تحصیل کرده که به دنبال کسب روزی و معاش زندگی بوده است .
محمدبوعزیزی تبدیل به رمز حرکت مردم تونس شده است .
قدرتمندان که به مرز دیکتاتوری قدم می نهند اسیر قفسی می شوند که با دستهای خود و با کمک اطرافیان متملق و چاپلوس و دروغگو و غارتگر آنرا ساخته اند و به هشدار قرآن که فرموده « ولاتلقوا با یدکم الی التهلکه» گوش نداده اند و وقتی پا در میدان استبداد می نهند به یکباره کور و کر شده اند . « بکم عمی فهم لایعقلون» حالا آنان به احمق ترین شهروند کشور خود تبدیل شده اند، صدای شکسته شدن تخت سلطنت خود را نمی شنوند و کینه و نفرت و فقر و غم و اندوه را در چهره ی هموطنان خود نمی بینند . شیوه های آنها مشابه است .
شاه مخلوع ایران خود را پادشاه جزیره ی آرامش می خواند. صدام خود را رئیس جمهور مردمی با پشتیبانی آراء 99/99 درصدی مردم می دید وقس علیهذا . بعدها تحلیلگران از اگرها سخن می گویند . اگر فلان کار می کرد بهمان کار می شد . تخم اگر زیاد کاشته شده ولی هیچگاه سبز نشده تاکسی ثمرش را ببیند. همه آنان به تاریخ پیوسته اندو یا خواهند پیوست و مایه ی عبرت و بصیرت صاحبان عقل و ایمان خواهند شد. « فاعتبروا یا اولی الابصار» در حالیکه مردم تونس نگران دزدیده شدن نتیجه ی نهضت توسط سیاستمدارن هستند منتظر بازگشت هزاران تبعیدی تونسی خارج نشین هستند تا به کشورشان بازگردند و در صحنه ی سیاست فعال شوند یکی از تبعیدی های لندن نشین راشد الغنوشی رئیس حزب نهضت اسلامی است که خواهان پاکسازی کامل نظام از عناصر پیشین است . محمدالغنوشی نخست وزیر طبق ماده ی 56 قانون اساسی خود را رئیس موقت خوانده است که با اعتراض مردم و حقوقدانان روبرو شد، لذا طبق ماده 57 قانون اساسی ریاست موقت جمهوری را به رئیس مجلس فواد المبزغ سپرد. این در حالیست که رهبران غربی که در تمام این سالها به دلیل سیاستهای ضد اسلامی و ضد به اصطلاح تروریسم بن علی از او حمایت کرده بودندو مردم را نادیده گرفته بودند حالا روضه ی مردم و دمکراسی می خوانند.
اوباما از انجام  انتخابات آزاد و دمکراتیک و رعایت حقوق مردم تونس و کرامت و شجاعت آنان سخن به میان آورده و خواستار آرامش و پرهیز از خشونت است . سارکوزی از عدم اجازه ی ورود بن علی به خاک فرانسه و انتقال قدرت به دور از خشنونت و راه حل دمکراتیک سخن گفته است . آیا آنچه در تونس اتفاق افتاد  دورنمای تغییر در خاورمیانه را ترسیم خواهد کرد ؟ آیا شاهد آزادیهای بیشتر در کشورهای عربی اسلامی خواهیم بود ؟ یا راه حلی از نوع ترکیه شیوه ی جدیدسیاست وسیاستمداران خاورمیانه خواهد شد؟

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد