نفیسی

روزنوشته های احمد نفیسی

نفیسی

روزنوشته های احمد نفیسی

مصاحبه باروزنامه ندای هرمزگان



چاپ شده در گروه سیاسی روزنامه ندای هرمزگان - شماره روزنامه:  2527


برخی مدیران اجرایی کمربسته جریان مخالف هستند

 

افتتاح دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و سر و سامان یافتن کمیسیون های تخصصی آن و عبور از فضای انتخاباتی و رقابتی، زمینه ای را فراهم آورد تا در فضایی آرام و به دور از جنجال های سیاسی، نگاهی به پشت سر انداخته و به بررسی دلایل بروز و ظهور برخی رفتارها و رویدادها بپردازیم. 

 

رودرویی جریان های تندرو و بعضا هدایت شده در زمان انتخابات با بخشی از نیروهای اصلاح طلب استان و نیز ابطال شگفت انگیز حوزه غرب هرمزگان آن هم در حالی که منتخب مردم فردی محترم با گرایشات اصلاح طلبانه به شمار آمده و رای اعتماد بیش از 60 هزار نفر را اخذ کرده بود و در عین حال، تداعی گر ابطال های متعدد در حوزه شرق و مرکز استان هرمزگان طی سال های گذشته بود، باعث شد تا به سراغ چهره ای صاحب نظر و با تجربه برویم و پاسخ پرسش هایمان را از احمد نفیسی رئیس دفتر سیاسی شورای اصلاح طلبان استان هرمزگان جویا شویم .

توجه شما را به گپ و گفت های پیش آمده جلب می نمائیم .

mفکر می کنید که اصلاح طلبی در بعد سیاسی به پایان راه رسیده است؟

چرا باید اینگونه تصور شود. اصلاح طلبی یک فرایند تلاش برای تحول آرام است و به دلیل صفت دگر سازانه اش انقلابی است. در میان این جریان، طیفی  وجود دارد که باید به انها اصلاح طلبان سیستمی گفت؛ کنشگرانی  که سیاست تحول و اصلاح نظام از درون را از راه پشتیبانی از دولت اعتدالگرا و جناح هایی از حاکمیت دنبال می کنند. این جریان تا حدی در نظر و عمل از جریان چپ سنتی و مذهبی فاصله گرفته و با جریان راست میانه هم مرز و همسایه شده است .

mبا چه اولویت هایی؟

اولویتهای این دو جریان تحت عنوان اعتدال تعریف می شود که در چهارحوزه سیاست های داخلی، سیاست های خارجی، اقتصاد و فرهنگ صورتبندی می شود. ولی متاسفانه اندیشه های سیاسی در ایران در شکل احزاب که نمونه وحدت بخش و فراگیر باشد تجلی ندارد. هنوز در یک حالت ژله ای است .

می شود گفت که جناحهای سیاسی به نوعی دگردیسی کرده اند، ولی هنوز ظرفیت های زیادی برای ادامه این راه وجود دارد .

mمواضع این جریان در آخرین انتخابات یعنی هفتم اسفند ماه چگونه بود؟

 انتخابات مجلس یک سکانس تاریخی بود و هدف اصلاح طلبان، مقاومت در برابر ورود نیروهای تندروی مخالف دولت اعتدال بود و نه کسب پیروزی و به دست آوردن اکثریت مجلس و بین شرایط مقاومت و شرایط پیروزی، باید تفاوت گذاشت. می خواستیم هزینه های حضور نیروهای افراطی به حداقل برسد و نیروهای میانه رو تقویت شوند و سیاست ورزی از انحصار یک جریان خارج شود و خوشبختانه اصلاح طلبان به بیشتر از این اهداف، دست یافتند و این تجربه موفقی است که می بایست در انتخابات شوراها و ریاست جمهوری استمرار یابد . البته نکته ای که قابل توجه است اشتباه در محاسبات و در تحلیل عده ای پس از اعلام نتایج نهائی بود. و همینِ موضوع خود را به صورت یک واقعیت ناهماهنگ و ناسازگار، در اوائل تشکیل مجلس نشان داد .

هر گاه فراتر از مرزهای مشخص شده و چارچوب توافق ها و اهداف تعریف شده گام برداشته شود، پی آمد ناخواسته ای در جهت ضدیت با هدفهای اولیه خواهد داشت، خصوصاً اگر علت مبقیه با علت موجده آن یکی باشد؛ لذا مراقبت از ائتلاف کنونی از اهم واجبات سیاسی است و ارزش هر نوع از خودگذشتگی و پرداخت هزینه را دارد. البته اگر بدانیم ایران در چه شرایطی است و با چه تهدیداتی مواجه است .

آنچه به عنوان ائتلاف در انتخابات مجلس شکل گرفت ساختار عمودی از بالا به پایین نداشت، بلکه شکل ساختاری افقی داشت و می توانست شکننده باشد و پاسداری از الزامات این ائتلاف با حفظ روح آزادگی و روحیه انقلابی، ممکن شد. از جمله عوامل مخرب درونی، دخالت های ناصحیح عده ائی از افراد بود که مرز بندی صحیحی بین منافع کلان و مسائل شخصی و فردی نداشتند. به هر حال در مجموع موفقیت رضایت بخشی بود. خصوصاً نتایج در تهران و شهرهایی که لیستی رای دادند .

mدر هرمزگان چگونه بود ؟

 خدا را شکر می کنیم که اصلاح طلبـــان شناسنامه دار استان رفتاری عاقلانه و عملگرایانه و منطبق با منطق سیاست داشتند و اگر کار شکنی های سازمان یافته و بد اخلاقی ها، علیه اصلاح طلبان نبود و بعضی بی تدبیری های عده ای مدعی، صحنه را کدر و گل آلود نمی کرد، راه رسیدن به اهداف که همانا حمایت از برنامه های دولت در استان است کوتاه تر می شد. با وجود مشکلات، همین که آثار عقلانیت و روش اعتدال و عزم همراهی با دولت در میان نمایندگان محترم استان مشاهده می شود، موجب خوشحالی است و امید است خدمت به مردم استمرار یابد .

ما اصلاح طلبان می گوئیم : « قل لا اسئلکم علیه اجراً الا الموده فی القربی.»

mمسائل و مشکلات اشاره شد ولی توضیح ندادید چه بود ؟

 ماه رمضان ماه بخشش و گذشت است، ان شاء الله خداوند ما را مورد رحمت و پوشش غفران خود قرار دهد، بماند و بگذرد .

ولی هر جریان سالم عده ای هاروت و ماروت و جمعی غضنفر دارد. در دنیا هیچ چیز خالصی نیست. عالم سیاست نیز استثناء نیست.

راجع به ابطال انتخابات غرب استان و چرائی آن چه نظری دارید ؟

 من متاسفم و از شنیدن این خبر همه دوستان متأثر شدند. انتخــابات غرب استان به تائید هیت های اجرائی و نظارت رسیده بود و از منظر ژئوپولتیک یک ظرفیت مثبت برای نظام جمهوری اسلامی بود. منتخب غرب استان شخصیت محترم و خدمتگزار نظام است .

در مورد ابطال انتخابات غرب استان و ابطال های سریالی پیش از این نیز در استان هرمزگان، چندین سؤال بی پاسخ بر روی میز است .

خبر ابطال انتخابات غرب استان، ذائقه بیش از 60 هزار رای دهنده را تلخ کرد. هرمزگان نسبت به استان های دیگر از این حیث صاحب رکورد است. ابطال انتخابات مرحله دوم بندرعباس در سومین دوره مجلس شورای اسلامی و در مجلس ششم در بندرعباس و میناب و حالا در غرب استان چرا نتیجه تمامی ابطال های انتخابات استان حذف منتخبین یک جناح سیاسی است؟

چرا هرمزگان ؟ و چرا به پیامدهای آن توجهی نشده است؟ و تحلیل جمعی صورت نگرفته است؟ این چراها نباید بی پاسخ بماند .

mاین روزها از تک دوره ای بودن دولت روحانی می گویند مسئله چیست؟

شعار تک دوره ای کردن ریاست جمهوری آدرس غلط دادن است .

راهبرد مخالفین دولت در 4 مرحله می توان دسته بندی کرد .

الف ـ چنان کار بر روحانی سخت و طاقت فرسا شود که در انتخابات آینده شرکت نکند و باشناختی که از ایشان هست اهل در جا زدن و عقب نشینی نیست، لذا این مساله به مثابه آب در هاون کوبیدن است .

ب ـ ایجاد نارضایتی عمومی نسبت به مسائل معیشتی و انتقاد از دست آوردهای دولت، مثل برجام و ایجاد تنگنا در حوزه هنر و فرهنگ، موسیقی و سینما و مطبوعات و امثال این تا شاید منجر به ریزش رأی روحانی نسبت به دوره قبل  انتخابات یا توقف آن در همان حدّ شود. تبدیل نقطه قوت دولت روحانی به نقطه ضعف یکی از تاکیدهای آنان است .

البته این مسئله مانند شمشیر دو لبه ای است که ممکن است منطقه ممنوعه منافع ملی را به خطر بیاندازد .

 ج ـ از دولت روحانی یک شیر بی یال و کوپال اشکم سازند که در ذهن مردم، دولت، فاقد قدرت جلوه کند. دولت تضعیف شده ایی که از مجوزهای خودش نیز نمی تواند دفاع کند .

د ـ شکست روحانی در انتخابات آینده، آخرین راهــی است که ممکــن است به ذهن استراتژیست های مخالف دولت بیاید. زیرا امکان عملی آن بسیار کم است، اگر چه در سیاست غیر ممکن وجود ندارد ولی به دلیل همین امکان ضعیف شعار تک دوره ای کردن دولت را پرچم کرده اند تا اهداف دیگر پنهان بماند و فرصت برای رفع و دفع آنها چاره جوئی و برنامه ریزی مناسب نشود. بازگشائی پرونده « فیش های حقوقی » مثال خوبی است از اینکه بعضی از دولتمرادان درک درستی از شیوه ها و روش های به کار گرفته شده توسط مخالفین خود ندارند؛ کما اینکه بعضی مدیران اجرائی اصولاً فراتر از عدم درک صحیح، کمر بسته جریان مخالفند؛ مدیرانی که حقوقهای چند ده میلیونی داشتند موجب شرمساری جریان اصلاحات و اعتدال هستند. چگونه راضی شدند در وضعیت کنونی و فقر و ناداری مردم و در حالیکه عده ای از کارمندان برای کمک به دولت روحانی از گرفتن یارانه انصراف دادند، آنها چنین کار ناشایستی را انجام دهند .

« ای برادر اول دفع موش کن بعد در جمع گندم کوش کن »

سرمایه داری افسار گسیخته، و اقتصاد غیر پاسخگو، غارت و فساد و سوء استفاده و رانت خواری و امثال آن را با خود همراه خواهد داشت .

اقتصاد پاسخگو مقدمه واجب اقتصاد مقاومتی است که در فرمایشات مقام معظم رهبری است و به قول اصولیون، مقدمه واجب، واجب است.

برنامه اصلاح طلبان برای انتخابات آینده چیست ؟

« کانهم بنیان مرصوص »  همین مسیر در دفاع از دولت و نظام و رهبری ادامه خواهند داد و در زمین عقلانیت و اعتدال شانس خود را برای تحقق اصلاحات و آزادی و معنویت و رفاه و سربلندی کشور و تحقق ایران برای همه ایرانیان به آزمایش و امتحان خواهند گذاشت.

 


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد