نفیسی

روزنوشته های احمد نفیسی

نفیسی

روزنوشته های احمد نفیسی

ملکوت 18

نماز و برکت
بعضی اصطلاحات برای ما بار فرهنگی و معنوی ویژه ائی دارد.
برکت یکی از همین واژه هاست که بسیار متداول است . مردم در محاورات خود می گویند برکت از زندگی ما رفته است یا به زندگی ما برکت داده شده است .
برکت به چه معنی است؟ عده ائی این واژه را با کمیتِ مقداری معنا می کنند و آنرا معادل فراوانی می پندارند البته این معنی،بخشی از مفهوم این کلمه است . قدرت خرید مردم به دلیل تورم و گرانی پائین است لذا می گویند پول بی برکت است.
و یا پائین بودن ارزش پول ملی را با بی برکتی معنا می کنند. از آنجا که نان و مسکن و نیازهای جسمانی در قاعده ی نیازهای بشری است به صورت طبیعی مفاهیم بسیاری از اصطلاحات رنگ مادی به خود می گیرد.
ولی برکت یک بُعد معنایی دیگر نیز دارد که با موضوع نماز مرتبط است . برکت به معنای سعادت، نمو و افزایش ،مقدس و خجستگی و نیک بختی نیز هست که سعادت و نیک بختی و رشد و خجستگی واژه هائی هستند که بار معنوی و اخلاقی دارند. زمانیکه انسان از موقعیت خود احساس رضایتمندی داشته باشد به تعبیر قرآن « معیشه ضنکا» زندگی دلتنگی ندارد . آرامش درونی دارد،احساس سعادتمندی و نیک بختی دارد و زندگی او با برکت است . تنگی معیشت، عدم امنیت، ظلم و ستم عوامل بی برکتی در حوزه ی مادیات است حتی نزولات آسمانی نیز متوقف می شود ولی انسان در بدترین شرایط نیز می تواند صدای لبخند خداوند را بشنود و دستِ پر مهر او را بر سر خود احساس کند این زمانی است که از درون چون اقیانوسی پهناور می شویم و عبادات و علی الخصوص نماز با این مفاهیم از برکت پیوند می خورد لذا درسجده ی نماز می فرماید:« فزت و ربِ الکعبه » به خدای کعبه رستگار شدم این نماز برکتی است که ما را به ملکوت می رساند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد