نفیسی

روزنوشته های احمد نفیسی

نفیسی

روزنوشته های احمد نفیسی

کدام خاورمیانه جدید؟

بعد از انتفاضه ی مردم تونس،مصر وارد مرحله ی جدیدی از اعتراضات مردمی شد . پادشاه اردن دولت وقت را منحل ساخت تا به تعبیر مخالفین برای اصلاحات در کشور لبیک گوید . عبدالله صالح یکی دیگر از رئیس جمهورهای مادام العمر منطقه در کشور یمن اعلام کرد: در انتخابات آینده ریاست جمهوری شرکت نمی کند و پُست ریاست جمهوری ارثی نیست . یمن بعد از مصر در جدول تغییرات دمینوی خاورمیانه است و سونامی تغییر همه ی دول عربی را در بر خواهد گرفت .
در سال 2006 میلادی کوندالیزا رایس در زمان جنگ اسرائیل – لبنان سخن از خاورمیانه ی جدید زده بود و قبل از آن یکی از روزنامه های آمریکائی در سال 2004 میلادی با چاپ نقشه ائی، جغرافیای جدید برای شرق الاوسط ترسیم کرده بود، چیزی که بیشتر شبیه به تراوشات ذهنی یک خوابگرد سیاسی بود . اما امروز مردم عرب تصمیم گرفته اند خود خاورمیانه ی جدید را خلق کنند آنهم نه با تغییرات در مرزهای جغرافیائی بلکه با تغییر ریاست جمهوریهای مادام العمر که چند دهه ی گذشته را با سرکوب خواسته های مردمی و جلوگیری از روند اصلاحات سیاسی و اقتصادی مانع از توسعه ی همه جانبه ی کشورهای خود شده اند . حالا همه چیز به مصر بر می گردد، اگر عمر سلیمان معاون رئیس جمهور بعد از مبارک زمام امور را به دست گیرد ممکن است همه چیز به حالت عادی بر گردد و این یعنی ادامه ی وضعیت بیمارگونه ی خاورمیانه، در حالیکه تغییر نظام مبارک راه را بر  روی تغییر عمیق تر در منطقه خواهد گشود .
خاورمیانه ی جدید آمریکائی
اساس در خاورمیانه ی جدید آمریکائی فوق الذکر تغییرات در مرزهای جغرافیائی و تقسیم بندیهای جدید براساس قومیت و مذهب است . در نقشه ی ارائه شده به کشورهائی مانند کشور شیعه ی عراق (شیعستان) کشور سنی عراق (سنیستان) ،کشور کردستان، بلوچستان آزاد، آذربایجان (ترکستان) ،دولت مقدس اسلامی شامل مکه و مدینه مشابه واتیکان مقرحکومت پاپ برمی خوریم، انگیزه ی آمریکا و اسرائیل از طرح مسئله ی خاورمیانه ی جدید هدف قرار دادن کشورهای ایران، ترکیه، عراق، عربستان ،پاکستان،سوریه، امارات ، یمن، اردن و افغانستان بود . با دقت در نقشه ی ترسیمی جدیدآنان از خاورمیانه در می یابیم ایجاد نزاعهای مذهبی، شیعه و سنی و جنگهای قومی، کرد ،فارس ،بلوچ و عرب و ترک و امثال آن تاکتیکهای اصلی تحقق استراتژی آنان بوده است . خوشبختانه این رویا و خواب تعبیر نشد و تغییرات برای ایجاد خاورمیانه ائی جدید از کشورهائی شروع شد که در ذهن سیاستمداران و کارشناسان آمریکائی و اسرائیل نیز نبود، تونس و مصر « و مکروا ومکرالله و الله خیر الماکرین». اما روند این تغییرات به چه سمتی است ؟ یکی از اهالی منبر به همراه یکی از سیاستمداران در تهران سخن از حکومت اسلامی مصر زده اند . آیا مصر حکومتی اسلامی خواهد داشت؟ سیاستمداری در مجلس سخن از انقلاب آزاده گان زده است . راشد الغنوشی رهبر اسلام گرایان تونسی سخن از مدل حکومتی ترکیه به میان آورده است ، .اخوان المسلمین مصر نیز از شعار اصلی خود در دهه های گذشته یعنی «ا لاسلام هوالحل الوحید » تاکنون  سخنی به میان نیاورده است . البته آینده را کسی نمی تواند پیش بینی کند. امادر صورت استقرارنظامی جدید که حقوق تمامی مذاهب و اقوام را محترم شمارد به نفع همه خصوصاً اقلیت های قومی ومذهبی ازجمله شیعیان است. همچنیین  اندیشه های اعتدال گرای اسلامی فضای مناسبی برای رشد خواهند داشت. اما تشکیل حکومت دینی که طبیعتاً از نوع فرقه ائی ومذهبی آن خواهد بودو به احتمال بسیارزیادموجب  تقویت مواضع تندروانه و افراطی گرایانه در جهان اسلام  ودرنتیجه موجب تشدید نزاعها و جنگهای مذهبی در مناطق عراق، بحرین ،عربستان و بعضی از کشورها ی دیگر حتی ایران خواهد شد و این نزاع می تواند در ابعاد قومی و طائفه ائی نیز شعله ور شود. بله درصورت پیروزی حرکتهای اسلامی درکشورهای عربی همزمان باپیروزی انقلاب ایران امکان تحقق اتحادیه ائی ازکشورهای اسلامی بسیارمحتمل بود،ولی درشرایط کنونی این مسئله منتفی وچه بسابرضدخودتبدیل شود. اگر به طرح آمریکائی خاورمیانه جدید توجه کنیم. جنگهای مذهبی و قومی دو تاکتیک اصلی آن برای حفظ منافع آنان و اسرائیل است . بعضی می گویند آمریکا به دنبال توسعه ی دمکراسی در منطقه است باید گفته شود این مسئله صحیح نیست آنان به دنبال نزاعهای قومی و مذهبی و انشقاق در صفوف مسلمین و به هم ریختن همه چیز و همه کس هستند . کابوس برادرکشی تحت هر عنوانی خاورمیانه را وارد نزاعهایی خواهد کرد که بیرون آمدن از آن غیر ممکن خواهد شد . خصوصاً که برای شعله ور شدن چنین نزاعهائی متاسفانه عده ائی با نادیده گرفتن حقوق مذاهب و اقوام در دنیای اسلام زمینه های آنرا فراهم ساخته یا می سازند.
اگر به نظر عده ائی این تحلیل بسیار بدبینانه باشد ولی حکومت و نظامی که حقوق همه را یکسان رعایت کند برای آینده ی همه درخاورمیانه بهتر از هر حکومت دیگری است . اسلام در مقابل اسلام و مذهب علیه مذهب چیزی است که آنان می خواهند ولی مسلمانان همه برادر و برابرند و هر شهروندی حقوقی مساوی با دیگر شهروندان دارداین  گزاره ی مقبول است .
تشکیل حکومتهای آزاد و مردمی در منطقه به ضرر اسرائیل و منافع چپاولگرانه ی آمریکاست . آمریکائیها آنچه می خواهندیا پنهان می کنند و یا از آن به بدی یاد می کنند مانند ترس از اسلام افراطی ولی آنچه نمی خواهند به خوبی از آن یاد و بر زبان می آورند. به رفتارآنان درمقابل القاعده وطالبان وکلیت مسئله ی تروریسم بنگرید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد