نامی که این روزها در صدر اخبار رسانه ها از جمله رادیو و تلویزیون ،نشریات و اینترنت قرار گرفته (ویکی لیکس) است سازمان بین المللی که وب گاه خود را در سال 2006 توسط انتشارات (سان شاین) راه اندازی نمود. یک سال بعد اعلام کرد که یک میلیون و دویست هزار مدرک در اختیار دارد. بنیان گذار آن در کشور سوئد یک استرالیایی تبار به نام ژولین آسانژ است که سابقا یک هکر رایانه بوده و امروز با کمک همکاران وکیل و حقوقدان خود به چنین فعالیت فاش سازی های اینترنتی از سازمان های دولتی دست زده است.
اولین واکنش بر علیه او، اضافه شدن نام وی در لیست قرمز (اینترپول) پلیس بین المللی به اتهام آزار و اذ یت جنسی است. آنان قبلا 92 هزار سند سری ارتش آمریکا در جنگ علیه افغانها از سال 2004 تا سال 2010 را افشا کرده بودند با اینکه سایت آنها مورد حمله دولت آمریکا قرار گرفته توانستند از طریق نشریات مشهور نیویورک تایمز، گاردین بریتانیا، اشپیگل آلمان، ال پاس اسپانیا ولوموند فرانسه 250 هزار سند را از اسنادوگزارشهای طبقه بندی شده وزارت امورخارجه به صورت همزمان منتشر کنندوممکن است به زودی اسناد دیگری نیز افشا کنند. مدعی هستند منبع انها افسر 23 ساله آمریکائی به نام بردلی مننینگ است که به رایانه های امنیتی ارتش آمریکا دسترسی داشته است. آیا چنین چیزی امکان پذیراست؟ آیا فعالیت آنان یک افشاگری واقعی است؟ یا سناریوی از پیش تعیین شده در چارچوب جنگ روانی است؟ اگر چنین باشد با هدایت چه کسی یا چه دولتی و با چه انگیزه و هدفی صورت گرفته است؟ آیا به صحت اطلاعات آنان می شود اعتماد کرد؟ موضع کشورها و سیاستمدارانی که در این افشاگری از آنها نام برده شده چیست؟و دهها سوال دیگر که قابلیت طرح شدن را دارند. این اولین بار نیست که در سازمان های دولتی و امنیتی آمریکا و یا کشورهای دیگر رخنه ایجاد می شود.
دانشجویان پیرو خط امام با تسخیر لانه جاسوسی و با هنرمندی بسان قالی بافهای ایرانی مدارکی که از دستگاه خردکن عبور داده شده بود بازسازی کرده و فعالیتهای غیر قانونی آمریکا در ایران را افشا کردند. البته جعل سند و انتشار اخبار با هدف گذاری سیاسی در چارچوب فعالیتهای روانی علیه کشورهایی که متخاصم نامیده می شوند از روشهای معمول است که در مراکز و ستادهای امنیتی طراحی و اجرا می شود.
فعالیت ویکی لیکس نشان می دهد که ما وارد مرحله تازه ای از تاریخ شده ایم که مرزهای اعتباری و ساخته شده جابجا و یا کمرنگ شده اند .حوزه پنهان کاری محدود و دامنه شفافیت توسعه یافته است شاید روزی برسد که سیاستمداران چیزی برای پنهان کردن نداشته باشند ،همانطور که از خصوصی ترین زوایا و اندیشه سیاستمدارانی که بیش از هزار سال پیش می زیستند امروز آگاهی کامل داریم. پیشرفتهایی که بشر امروز به آن دست یافته است مفاهیم زیادی را در حوزه های مختلف دچار تحول کرده است، همانطور که مفهوم جنگ در کتاب (جنگ و ضد جنگ) اثرآلوین تافلر معنای جدیدی یافته، واژه های امنیت ملی، جاسوسی، منافع ملی، سانسور، مرزهای جغرافیائی و امثال آن نیز متحول شده اند. زمان و سرعت چالش اساسی پیش روی سازمان های دولتی و انسان امروز است که سایه سنگین خود را بر همه چیز گسترانیده است.
ویکی لیکس هر چه باشد به ما تصویری کمدی و طنز آمیز از سیاستمدارانی
نشان می دهد که در عین مضحک بودن بسیار قابل ترحم هستند. به ما نشان می دهد که پرده
بین صداقت و دروغ ،نفاق و راستی در سیاست بسیار نازک است.
بررسی محتوایی آنچه ویکی لیکس افشا کرده است برای کسانی که می خواهند
با سیاست تعقل و خردورزی کارها را تدبیر کنند بسیار ضروری است ،خصوصا برای ما که در
حساسترین نقطه جغرافیائی جهان زندگی می کنیم. اگر تاریخ را می توان تغییر داد ولی
جغرافیا ثابت است.
سلام دوست عزیز
وبلاک خوب و پر محتوایی داری
خوشحال میشم به وبلاگ منم سر بزنی
و با هم دیگه تبادل لینک کنیم
من لینک شما رو میزارم
منتظز شما هستم